Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd?

Indien je op werkdagen voor 18:00 uur besteld worden ze dezelfde dag verzonden. Normaliter duurt de verzending één werkdag binnen Nederland. Indien je vanuit andere Europese landen hebt besteld duurt het 2 á 3 dagen. Het komt wel eens voor dat er een vertraging is vanuit PostNL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. Meestal wordt je pakketje de volgende werkdag geleverd. Heb je de wimpers echt op een specifieke dag nodig, bestel ze dan op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Kan je de wimpers vaker gebruiken?

Absoluut, daar zijn ze ook speciaal voor gemaakt. Door de speciaal ontwikkelde stevige maar dunne band kunnen de wimpers heel vaak her gebruikt worden. Wij zeggen altijd minimaal 20 keer maar indien je voorzichtig omgaat met je wimpers kan je er nog langer plezier van hebben.

Wat is mink en wat betekend faux-mink?

Veel klanten hebben geen idee waar het woordje mink voor staat. Om te beginnen is mink het engelse woord voor ‘nerts. Nerts is een diersoort. Wij van MIA Amsterdam zijn geen voorstander van dierenleed en verkopen dan ook geen echte mink wimpers. Leveranciers konden ons niet overtuigen dat er geen dierenleed aan te pas komt. Verhalen dat dieren geborsteld worden en op deze manier de haartjes verkregen worden, geloven wij niet in. Daarom zijn al onze wimpers gemaakt van synthetische zijde. Het woordje ‘faux’ verwijst hier ook naar. Het is een soort namaak bont. Kwaliteit is hetzelfde, uit ervaring weten wij dat echte mink haartjes wat dikker zijn en faux mink oftewel zijde wimpers iets dunnere haartjes hebben. Je kunt de haartjes vergelijken met je eigen wimpers. Het is net zo zacht van structuur.

Hoe plak ik de wimpers?

Het plakken van de wimpers gaat zeer gemakkelijk door de soepele band. Met de handige lash applicator heb je, je wimpers nog makkelijker geplakt. De band is zo gemaakt dat het makkelijk op je ooglid valt. Doe en druppeltje lijm op je hand en vanuit daar doe je met een achterkant van een pincet de lijm aanbrengen op de band. Nooit de lijm rechtstreeks vanuit de tube aanbrengen op de band, want dan ga je knoeien en maken de haartjes onnodig vies.

Moet ik de wimpers op maat knippen?

Geen enkel oog is hetzelfde dus voor je de wimpers gaat plakken moet je meten of de wimpers niet te breed zijn voor je ogen. Knippen moet je altijd vanuit de buitenzijde doen. Knippen in de lengte raden wij af. Elke wimper heeft een bepaalde uitstraling door de haartjes korter te knippen gaat het model verloren, dit is natuurlijk erg zonde aangezien je de wimpers vaak kan her gebruiken.

Mag ik mascara gebruiken op de wimpers?

Wij raden dit af, omdat je de wimpers vaker kan hergebruiken is het ontzettend zonde om de wimpers vuil te maken met mascara. De wimpers hebben een krul en na elke keer reinigen zal de krul minder worden. Het is ook niet nodig want de mooie krul met een prachtige volume. Wel kan je licht mascara op je eigen wimpers aanbrengen, laat dit vervolgens goed drogen voor je de nep wimpers op plakt.

Als de wimpers toch vuil zijn geworden door oogschaduw of mascara restjes hoe maak ik dat dan schoon?

Was de wimpers nooit onder de kraan of leg het niet in een bakje met water. Je wimpers worden wel schoon maar je verkort op deze manier de levensduur. Bovendien gaat de mooie krul weg. Wij adviseren om een wattenstaafje te deppen in alcohol (verkrijgbaar bij de drogist) en daarmee de wimpers voorzichtig schoon te maken. Leg ze vervolgens altijd weer terug in het doosje waar ze drogen, op deze manier behoud je krul en vorm.

Hoe verwijder ik de lijm?

Het mooie van de wimpers is dat je ze vaker kan gebruiken, daarom kan je de lijm heel makkelijk verwijderen. Je kan een wattenstaafje nat maken met alcohol en dan over de rand gaan voorzichtig, je weekt op deze manier los. Ook kan je, indien je dit voorzichtig doet de haartjes tussen wijs en duim vasthouden en dan de lijm met je andere hand voorzichtig los trekken. Omdat het op latex basis is, is het heel makkelijk te verwijderen.

Mag ik de wimpers ruilen?

Wimpers zijn een hygiëne product en kunnen dan ook niet geruild worden.

Kunnen de wimpers mijn eigen wimpers beschadigen?

Nee, als je de wimpers juist plakt, dus op de wimper rand zoals het hoort en door gebruik te maken van speciale wimperlijm zullen je eigen wimpers niet beschadigen.